ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ¼ φλ χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5-10 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι.
Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό.
Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια ζυμώνετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα.
Ζυμώνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχετε μία ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τοποθετείτε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και περιμένετε 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.
Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας (πολτό ντομάτας, σκόρδο, λίγο αποξηραμένο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι). Προσωπικά δεν σόταρα τίποτα.
Βράζετε μέχρι να πάρετε μία σάλτσα ντομάτας τόσο δεμένη όσο η κέτσαπ.
Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200⁰C.
Απλώνετε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί (Χρησιμοποίησα μεγάλο, ρηχό ταψί).
Αλείφετε την σάλτσα ντομάτας και μοιράζετε την μοτσαρέλα.
Ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα. (Προσωπικά στα 15 λεπτά κατέβασα την φωτιά για να μην μου καεί και το έψησα άλλα 5 λεπτά στους 150⁰C.
Μόλις βγει πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό αν θέλετε.
Η πίτσα έχει λεπτό τραγανό φύλλο.
Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή στηρίχτηκε στην πρόταση της Chef Ιωάννα Σταμούλου στο Olivemagazine με τίτλο «Pizza με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα»
Για την ζύμη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλ. Καφέ ελαιόλαδο
- ¾ φλ νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1κγ ζάχαρη
- 1κγ αλάτι
- 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 125γρ πολτό ντομάτας
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Βασιλικό αποξηραμένο ½κγ
- 1 σκόρδο
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ¼ φλ χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5-10 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι.
Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό.
Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια ζυμώνετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα.
Ζυμώνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχετε μία ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τοποθετείτε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και περιμένετε 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.
Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας (πολτό ντομάτας, σκόρδο, λίγο αποξηραμένο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι). Προσωπικά δεν σόταρα τίποτα.
Βράζετε μέχρι να πάρετε μία σάλτσα ντομάτας τόσο δεμένη όσο η κέτσαπ.
Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200⁰C.
Απλώνετε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί (Χρησιμοποίησα μεγάλο, ρηχό ταψί).
Αλείφετε την σάλτσα ντομάτας και μοιράζετε την μοτσαρέλα.
Ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα. (Προσωπικά στα 15 λεπτά κατέβασα την φωτιά για να μην μου καεί και το έψησα άλλα 5 λεπτά στους 150⁰C.
Μόλις βγει πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό αν θέλετε.
Η πίτσα έχει λεπτό τραγανό φύλλο.
Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή στηρίχτηκε στην πρόταση της Chef Ιωάννα Σταμούλου στο Olivemagazine με τίτλο «Pizza με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα»
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου