Διαιτολογικό Γραφείο
Μακρατζάκη Χριστίνα
MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

23 Δεκεμβρίου 2018

Χοιρινό με κάστανα

Η πρότασή μας για τις φετινές γιορτές είναι το Χοιρινό με Κάστανα στην κατσαρόλα. Το χοιρινό επειδή είναι το παραδοσιακό κρέας των Ελλήνων τα Χριστούγεννα και τα κάστανα σαν μια πιο υγειινή πρόταση για τα άτομα με διαβήτη ή/και κοιλιοκάκη.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, τα άτομα με κοιλιοκάκη, το μόνο πράγμα που επιβάλεται να τροποποιήσουν, είναι το συμβατικό αλέυρι της συνταγής με κάποιο άλλο άλευρο χωρίς γλουτένη. Οι διαβητικοί μπορούν να το καταναλώσουν ως έχει. Τα κάστανα αντικαθιστούν την επιλογή της πατάτας ή του ρυζιού.
Η συγκεκριμένη συνταγή βασίζεται στην πρόταση του κ. Botrini και μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ. Το μόνο που προσθέσαμε είναι λίγο δενδρολίβανο για άρωμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κάστανα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Κοινοποίηση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηση

Δημοφιλη

Ετικετες

Αλήθειες Αλκοόλ Ανοσοποιητικό Απώλεια βάρους Ασθένειες Ασφάλεια Αφροδισιακές τροφές Βακτηρίδιο Βασιλόπιτα Βρέφη Γκρειπ φρουτ Γλυκά Γονείς Γυναίκα Δηλητηρίαση Διαιτολόγος Διατήρηση βάρους Διατροφικές συνήθειες Δίπλες εγκυμοσύνη Ελαφριά γεύματα Ενσυνείδητη διατροφή Εξετάσεις Ετικέτες Ζέστη Ίνες Ισορροπημένη διατροφή Ισχυρισμοί Καλοκαίρι Κάστανο Κατάθλιψη Κατάψυξη Κατεψυγμένα Καύσωνας Κολοκύθα κοροναϊός κορονοϊός Κουραμπιές Κρύο Μελομακάρονα Μύθοι Μυρωδιά Νερό Νηστεία Νύχτα Νυχτερινή υπερφαγία Ξεκινήματα Ξηροί καρποί Όσπρια Παγίδες Παιδιά Παραλία Παχυσαρκία Πειρασμοί Πίτσα Πρόληψη Προσχολική ηλικία Ρόδι Σαρακοστή Στερεές τροφές Στόχοι Συμβουλές Σύνδρομο Συνταγές Σχολική ηλικία Τρόφιμα Τροφοδηλητηρίαση Υγιεινή Υδατάνθρακες Υπερφαγία Φθινόπωρο Φυτικές ίνες Χειμώνας Χριστούγεννα Ψυγείο E. coli Light